Posts tagged “liburan

Last Hooah!

As the holiday season comes to an end, this post will be the last post for 2~3 months ahead. I will be preparing to finish highschool and apply to universities. After that all is finished, I’ll be returning to cameras and this blog again. Wish me luck!

These photos are from my recent trip to Kampung Sampireun, Garut.

Shot with a mix of X100 and D300s with 18-200/50 1.4g.


Ho Chi Minh City – Day 2 & 3

Whoops, seems like I’ve forgottten to post Day 2 and 3!

We visited what was a Viet Cong area, with war memorabilias and stories told. Hi there tunnel guide! God damn those tunnels are so small.

Then we visited the Dao An temple, as they were in time for prayers.

And this kid speaks a bit of Indonesian/Malay, Mandarin, English, and Vietnamese, while selling bookmarks to us. My dad bought some from her.

The next day we visited the banks of the Mekong River.

To see the manufacturing of Vietnamese traditional snacks and some art they make.

Then we visited a church and a “plantation” and had some great lunch. But only the pictures of the church here 😀

And ended the day with a dinner/cruise along the Saigon river.

We hopped back home the next day.


between Turkey’s surface and sky.

so this is it. foto foto gw liburan kemaren (telat banget wong liburannya juli –‘) dari Turki. Foto di atas gw lupa itu, yang jelas itu bangunan bersejarah dari kerajaan Turki zaman dulu. itu di bagian kiri barisan gedung bersejarah juga. dan disamping sungai seinget gw karena itu “summer house” para keluarga kerajaan.

ini di bagian entah dimana (salahkan saya pikun –) yang jelas ini setelah hot-air balooning. (edit: ini gw baru inget ternyata di Pamukalle CMIIW yang jelas yang bagus di sini tuh batu/tebingnya yang unik. tapi bukan yang ini. – -‘)

ini itu mungkin kayak teater yang bentuknya staggered semi-circle. bangunan dari jaman roma karena dulunya Turki itu wilayahnya roma, dan ini itu sebenernya kota, cuma hancur gara gara gempa-bumi. dan salah satu tempat yang menarik lainnya adalah…

ini. ini adalah tempat pemandian air panas gitu, cm  gw liatin view dari situnya aja deh. 😀 ini tebingnya putih karena air panasnya itu ada banyak kalsiumnya. nah yang bagian putih itu gak boleh diinjak, karena kalsium itu gampang lepas (atau apalah –) yang jelas kalo sering ada kontak jadi kayak yang ditengah warna kuning keemasan gitu.

fotonya juga tolong saran dan kritiknya ya. hehe. nubi ane.

segini dulu, tak lanjutin nanti. misi. 🙂 *ngutakngatikPhotoshop*